- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
دوره 24، شماره 32 - ( 1395 )                   جلد 24 شماره 32 صفحات 96-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Optimized Tax Rates under Tax Rent-Seeking Conditions by using Genetic Algorithm . J Tax Res 2017; 24 (32) :59-96
URL: http://taxjournal.ir/article-1-1039-fa.html
مداح مجید، ابونوری اسمعیل، شفیعی نیک آبادی محسن، سمیعی ندا. نرخ های بهینه مالیاتی در شرایط رانت جویی مالیاتی با استفاده از الگوریتم ژنتیک. پژوهشنامه مالیات. 1395; 24 (32) :59-96

URL: http://taxjournal.ir/article-1-1039-fa.html


1- دانشگاه سمنان-دانشکده اقتصاد، مدیریتو علوم اداری ، majid.maddah@semnan.ac.ir
2- دانشگاه سمنان-دانشکده اقتصاد، مدیریتو علوم اداری
چکیده:   (5820 مشاهده)

چکیده

مالیات یکی از ابزارهای سیاست مالی در تنظیم فعالیت­های مختلف اقتصادی در رسیدن به تعادل اقتصادی و عدالت اجتماعی است. سیاست­های مالیاتی از طریق تصحیح و تثبیت فعالیت­های اقتصادی در بخش­های مختلف، نه تنها به تأمین منابع مالی دولت، بلکه به رشد و توسعه اقتصادی نیز می­تواند کمک ­کند. دولت با استفاده از سیاست­های مالیاتی مناسب و ترکیب بهینه مالیات­های مستقیم و غیر مستقیم، می­تواند به نحو مؤثرتری به اهداف تخصیص بهینه منابع، باز توزیع درآمد و عدالت اجتماعی نزدیک­تر شود. به عبارت دیگر، نظریه مالیات­بندی بهینه در ادبیات مالیاتی در راستای در نظر گرفتن ملاحظات عدالت و برابرسـازی مطرح و گسترش یافته است. نرخ­های بهینه شامل مجموعه­ای از نرخ­ها اسـت کـه بایسـتی مقادیر بهینـه­شان به گونه­ای انتخاب گردد که تابع مطلوبیت افراد را حداکثر کند، همچنین بیشترین درآمد و کمترین تبعات منفی اجتماعی را نیز در پی داشته باشد. در این راستا، میزان   دریافتی­های حاصل از مالیات­ها در کارایی اجرای سیاست­های مالی اثر دارد. یکی از عواملی که عملکرد دولت در دریافت­های مالیاتی را تحت تأثیر قرار می­دهد، وجود فرصت­های رانت­جویی است که از طریق آن امکان عدم پرداخت مالیات­ می­تواند به ­وجود آید. در این مقاله، سعی شده است تا در چارچوب یک سیستم تعادل عمومی و روش­های بهینه­یابی هوشمند (الگوریتم ژنتیک)، نرخ­های بهینه مالیاتی در شرایط اقتصاد دارای رانت استخراج گردد. نتایج حاصل از بهینه­یابی مدل­های تصریح شده نشان می­دهد که با وجود رانت­جویی در درآمدهای مالیاتی دولت، مالیات بر مصرف بیش از سطح بهینه است و در مقابل، مالیات بر حقوق و دستمزد بسیار کمتر از سطح بهینه عمل می­کند. این یافته­ها بیانگر آن است که امکان رانت در مالیات بر حقوق و دستمزد نسبت به مالیات بر مصرف به دلیل پیچیدگی­های اجرا و وصول آن بیشتر است؛ در حالی که رانت جویی در مالیات بر مصرف به دلیل شفافیت و تک نرخی بودن آن کمتر می­باشد.

متن کامل [PDF 443 kb]   (1685 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: اقتصادی
دریافت: 1396/3/31 | پذیرش: 1396/3/31 | انتشار: 1396/3/31

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


./files/site1/images/%D8%B3%D9%85%DB%8C%D9%85_%D9%86%D9%88%D8%B1.pngبازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه مالیات می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Tax Research

Designed & Developed by : Yektaweb