۳ نتیجه برای طرح جامع مالیاتی
فرهاد حکیمی، مهرداد مهرکام، حمیدرضا کریمی، علی اکرم میرزایی،
دوره ۲۶، شماره ۳۷ - ( ۳-۱۳۹۷ )
چکیده
طرح تحول اقتصادی بهعنوان برنامهای جامع برای رفع مشکلات و تحقق سند چشمانداز ۲۰ ساله کشور و برنامه پنجم توسعه مطرح شد. با توجه به تداوم شکاف بین مالیاتهای بالقوه و بالفعل، درآمدهای مالیاتی در نظام اقتصادی و مالی دولت هنوز در جایگاه واقعی خود قرار نگرفته است. در راستای رفع این معضل و نیز با عنایت به اهمیت مالیات در توسعه اقتصاد، نظام مالیاتی به عنوان یکی از محورهای ۷ گانه طرح تحول اقتصادی برگزیده شد. طرح تحول نظام مالیاتی در قالب سه محور اصلی شامل اصلاح قوانین و مقررات مالیاتی، اجرای طرح جامع مالیاتی و استقرار کامل نظام مالیات بر ارزش افزوده برنامهریزی گردید. یکی از اهداف طرح جامع مالیاتی این است که تمام تعاملات دو سویه مردم با دستگاه مالیاتی غیرحضوری و الکترونیکی شود. روش دلفی بهعنوان ابزاری برای حل مساله از طریق خبرگان در موارد متعدد و در تحقیقات مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. دلفی روشی برای «اولویت بندی» در جهت دستیابی به توافق گروهی درباره اهمیت نسبی موضوعات است. بنابراین در مراحل تحقیق به روش دلفی در مورد اجرای نرم افزار E-ris در اداره کل امور مالیاتی جنوب شهر تهران، چهارگام طوفان فکری، محدود کردن گزینهها، اولویت بندی و تحلیل آنها انجام شده است. در این تحقیق معلوم شد مشکلاتی از قبیل کُند بودن نرمافزار، ناکافی و بهروز نبودن آموزشها، عدم وجود تجهیزات مناسب و بهروز رایانهای و ..... باعث بروز مشکلات عدیده در اجرای نرمافزار E-ris میشود.
حسین بخشی، محمدرضا عبدلی،
دوره ۲۶، شماره ۳۸ - ( ۶-۱۳۹۷ )
چکیده
هدف از اجرای این تحقیق، شناسایی فرآیندهای معیوب در بخش رسیدگی به عملکرد شرکتها در سازمان امور مالیاتی کشور است. بدین منظور به صورت موردی امور مالیاتی استان سمنان بخش شرکتها مورد بررسی قرار گرفت. در این راستا به تجزیه و تحلیل و مهندسی مجدد[۱] فرآیند تدوین شده در حوزه شرکت
ها اقدام شده و برای شناخت فعالیتها و نحوه انجام کارها در سازمان طی چند مرحله با ۳۵ نفر از مدیران و کارکنان به عنوان خبرگان بخش شرکتها مصاحبه شد. با توجه به سیستم اطلاعات موجود در سازمان و نرمافزار اتوماسیون طرح جامع از گردش اطلاعات در سازمان گزارش تهیه و مبنای انجام تحقیق و پیاده سازی مدل بر اساس شبکه پتری[۲] گردید. در مدل سازی بر اساس شبکه پتری، بسط سلسله مراتب
[۳] صورت می پذیرد
که درک جریان کار و انتقال دادهها در سازمان را آسانتر میکند. در بررسیها مشخص شد حلقه سرممیز و ارجاع پرونده به ایشان و برگشت مجدد پرونده برای رفع اشکال به ممیز دارای اتلاف زمان و اضافی بوده و موجب تطویل و ابهام در رسیدگیها میشود که ضرورت دارد این فرایند بازنگری و اصلاح شود. بهعلاوه در مرحله ابتدایی و تشکیل پرونده مؤدی و اخذ مدارک از مؤدی فرآیند تدوین شده ناقص و زمانبر میباشد که باید باز تعریف و اصلاح شود همچنین در مواقع ردّ دفاتر و ارجاع پرونده به هیأت بند۳ دارای حلقه در مدل پتری میباشیم و ابهام و دوباره کاری باید در قالب اصلاح فرآیند تعریف شده مرتفع گردد.
مانیا اربابی، عبدالرحیم نوه ابراهیم، حسن رضا زین آبادی، اکبر حسن پور،
دوره ۲۷، شماره ۴۲ - ( ۶-۱۳۹۸ )
چکیده
سازمان امور مالیاتی کشور به منظور اصلاح و همسوسازی خدمات منابع انسانی با اجرا و پیادهسازی طرح جامع مالیاتی، ملزم به طراحی نظام شغلی مبتنی بر تحول ایجاد شده می باشد. لذا با اتخاذ روش ایجاد مدل مناسب برای خود این تحقیق با هدف شناسایی و اعتباریابی مشاغل کلیدی و شایستگی های مورد نیاز آنها به منظور جذب منابع انسانی با استعداد انجام شده است. این تحقیق در پارادایم تفسیری جای گرفته، از منظر هدف، تحقیقی اکتشافی و از منظر نتیجه، تحقیقی توسعه ای و به لحاظ رویکرد، آمیخته (کیفی-کمی) محسوب خواهد شد. جهت گردآوری اطلاعات از ابزارهای مطالعات آرشیوی، مصاحبه و پرسشنامه استفاده شده است. نمونه آماری تحقیق در مرحله کیفی شامل ۱۵ نفر از خبرگان سازمانی با روش نمونه گیری هدفمند و در بخش کمی شامل ۳۰۰ نفر از کارکنان واحدهای(E-TAX) در تهران به روش سرشماری می باشد. در بخش کمی به منظور اعتباریابی مدل شایستگی بدست آمده، با استفاده از روش معادلات ساختاری و تحلیل عاملی تأییدی برخی از شایستگی ها دوباره تعدیل و مدل کلی تحقیق با ۲۶ عنوان نهایی شد .