- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای امین رشتی

نارسیس امین رشتی، محمد قاسم رضایی،
دوره ۱۷، شماره ۶ - ( ۹-۱۳۸۸ )
چکیده

یکی از اجزای بسیار مهم بودجه دولت درآمدهای مالیاتی کشور می باشد. اطلاع از میزان درآمدهای مالیاتی قابل حصول در منابع مختلف مالیاتی، علاوه بر تخصیص بهینه منابع در جهت وصول آنها، دولت را درانجام برنامه ریزی های دقیق مالی کمک کرده و میزان مشارکت مردم را در تأمین مالی هزینه‌های عمومی دولت مشخص می کند. در این تحقیق، با بکارگیری اطلاعات آماری سالهای ۸۴-۱۳۵۰، درآمدهای مالیاتی مستقیم (شرکت ها، درآمد وثروت) برای سالهای ۱۳۸۹-۱۳۹۳ (برنامه پنجم توسعه) پیش بینی شده است. نتایج نشان می دهد که اولاً روند درآمدهای مالیاتی مستقیم در طول برنامه پنجم توسعه افزایش یافته است و ثانیاً روند کلی منبع مالیاتی شرکتها تا سال ۱۳۸۴ از مسیر بلندمدت خود منحرف نشده و مالیاتهای وصولی کمتر از مقدار پیش بینی شده بوده است اما از سال ۱۳۸۴ به بعد، به علت اضافه شدن عملکرد نفت، مقادیر واقعی از مقادیر پیش بینی شده بیشتر شده است. در مورد منبع مالیاتی مالیات بر درآمد، مقادیر واقعی کمتر از مقدار پیش بینی شده است. از طرفی، در منبع مالیاتی مالیات بر ثروت، مالیاتهای وصولی بیشتر از مقدار پیش بینی شده بوده است.
نارسیس امین رشتی، فاطمه فهیمی فر، ابراهیم صیامی عراقی،
دوره ۱۹، شماره ۱۰ - ( ۶-۱۳۹۰ )
چکیده

مالیات ها از اصلی ترین منابع درآمدی دولت ها بوده به گونه ای که همواره اخذ مالیات از تمام ظرفیت های موجود در اقتصاد از دغدغه های اصلی اقتصاددانان و سیاست گذاران است. هدف از این مقاله برآورد ظرفیت مالیاتی و محاسبه تلاش مالیاتی در بین کشورهای با درآمد متوسط است. به این منظور از روش داده های تابلویی و دوره زمانی (۲۰۰۹- ۱۹۹۵) برای برآورد ضرایب مدل استفاده شده و سپس با استفاده از این ضرایب، تلاش مالیاتی، محاسبه شده است. نتایج این پژوهش نشان می دهد تلاش مالیاتی در ایران کمترین میزان را در میان کشورهای مورد بررسی دارد.
نارسیس امین رشتی، مژگان رفعت میلانی،
دوره ۱۹، شماره ۱۱ - ( ۹-۱۳۹۰ )
چکیده

مالیات بر ارزش افزوده به دلیل گستردگی در پایه های مالیاتی از جمله مالیات هایی است که درآمد بالایی را برای دولت ها به همراه دارد. از آنجا که این نوع مالیات بر پایه هزینه وضع می شود، نرخ آن از نوع تنازلی است و انتظار می رود فشار بیشتری را بر گروه فقیر جامعه وارد نموده و شرایط توزیعی را نابرابرتر کند. از این رو در این مطالعه ۲۰ کشور منتخب طی سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۵ مورد بررسی قرار گرفته اند و از ضریب جینی به عنوان شاخص نابرابری استفاده شده است. روش تجزیه و تحلیل بر مبنای روش اقتصاد سنجی با استفاده از روش پانل دیتا و استفاده از نرم افزار EVIEWS است. از آنجایی که در این مطالعه جامعۀ همگن و برابر مورد نظر بوده ، مدل برآورد شده برای ۱۰ کشور با درآمد بالا و ۱۰ کشور با درآمد پایین تخمین زده شده است . نتایج نشان می دهد که در کشورهای کم درآمد، با افزایش سهم مالیات برارزش افزوده از مالیات، ضریب جینی افزایش می یابد و در نتیجه نابرابری در آمد بیشتر می شود. اما در کشورهای پر درآمد، با افزایش سهم مالیات برارزش افزوده از مالیات، ضریب جینی کاهش می یابد و در نتیجه نابرابری در آمد کمتر می شود.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه مالیات می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Tax Research

Designed & Developed by : Yektaweb