- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

جستجو در مقالات منتشر شده


۳ نتیجه برای دارابی

معصومه معبودی، رویا دارابی،
دوره ۲۲، شماره ۲۳ - ( ۹-۱۳۹۳ )
چکیده

  هدف اصلی این تحقیق بررسی تاثیر مالیات معوق بر ارزش شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران طی سال های ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰ می­باشد. در این تحقیق از مالیات معوق و فرصت­های رشد به عنوان متغیرهای مستقل استفاده شده تا تاثیر آنها بر ارزش شرکت مورد بررسی قرار گیرد. از نسبت بازده دارایی­ها ( ROA ) نیز به عنوان معیار ارزش شرکت استفاده شده است. جامعه آماری تحقیق حاضر تمامی شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران بوده که حجم نمونه نهایی با توجه به روش نمونه گیری حذفی سیستماتیک (غربالگری) تعداد ۱۲۰ شرکت می باشد. در این تحقیق که از داده‌های تابلویی (پانل دیتا) با اثرات ثابت استفاده شده است. نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل نمونه نهایی با استفاده از رگرسیون چند متغیره، توسط نرم افزارهای ۱۹ SPSS و ۶ EViews نشان می­دهد بین مالیات معوق و ارزش شرکت در شرکت های دارای رشد بالا رابطه مستقیم معناداری وجود دارد درحالی­که این رابطه در شرکت های دارای رشد پایین معنادار نیست.


فاطمه تقوی قاسم آباد، رویا دارابی، شهرام چهارمحالی،
دوره ۳۱، شماره ۵۸ - ( ۶-۱۴۰۲ )
چکیده

درآمدهای مالیاتی از مهمترین منابع تأمین مالی دولتها است و یکی از دلایلی که باعث میشود درآمد مالیاتی تحقق یافته از مقدار مورد انتظار آن کمتر باشد، تقلب مالیاتی است. برای اینکه تقلبات مالیاتی کاهش یابد می بایست حسابرسی مالیاتی در سازمان مالیاتی اجرایی گردد، بنابراین در این تحقیق به ارائه مدل حسابرسی مالیاتی با توجه به اثرات ایمنی روانی و دانش حسابرسی مالیاتی در دوران کشف تقلبات مالیاتی پرداخته شده است. روش مورد استفاده در این تحقیق، کیفی، داده بنیاد و تحلیل‌های استقرایی می باشد جامعه آماری این تحقیق شامل افراد خبره در حرفه حسابرسی مالیاتی می باشد که شامل ۲۵ نفر خبره می گردد. اطلاعات پرسش نامه در سال ۱۴۰۱ تکمیل گردید. و بنابر تجزیه و تحلیل انجام گرفته، مشاهده شد که مالیات ستانی هوشمند و دیجیتال، ایمنی روانی حسابرسان مالیاتی، دانش حسابرسی مالیاتی، کشف تقلبات مالیاتی، اشتراک گذاری اطلاعات مربوط به تقلب، دانش حسابرسی مدیر کل مالیاتی و امنیت روانی ایجاد شده توسط مدیر کل مالیاتی بر حسابرسی مالیاتی تاثیر معناداری دارند. نتایج نشان می دهد بیشترین تاثیر بر حسابرسی مالیاتی مربوط به ایمنی روانی حسابرسان مالیاتی و پس از آن کشف تقلبات مالیاتی می باشد.
 
مهدی غریب، رویا دارابی، محسن حمیدیان،
دوره ۳۲، شماره ۶۲ - ( ۶-۱۴۰۳ )
چکیده

در اقتصاد اطلاعات،کنترل مستمر داده های صورتحساب‌های الکترونیکی و ارتباط آن با تراکنش های مالی و پولی برای حکمرانان دارای اهمیت بسزایی است. ذینفعان اصلی این زیست بوم دیجیتالی در دنیای تبادل داده های پولی و مالی حکمرانان مالیاتی هستند که با تدوین اهداف و استراتژی های صحیح و تحول‌آفرین ماموریت های مربوط به وصول درآمد های مالیاتی و تنظیم گری را محقق می‌سازند. در این مقاله با تکیه بر یک بررسی سیستماتیک از ۷۵ کشور و مروری بر انواع روش های دریافت کلان‌داده در مالیات دیجیتال، صورتحساب الکترونیکی، و سیستم های اطلاعاتی، یک چهارچوب مفهومی جامع برای بهبود موفقیت در حکمرانی و مدیریت داده های مالیات دیجیتال در دریافت صورتحساب های الکترونیکی مودیان به ادارات مالیاتی ارائه شده است. این تحقیق با تکیه بر ساختار و جایگاه مفاهیم انقلاب صنعتی چهارم، اقتصاد دیجیتال و هرم دانایی، با بررسی ابزارهای انطباق داده های مالی و مالیاتی چهارچوب مفهومی جهت پایش توسط سیاست گذاران در هنگام طراحی راهکارهای تمکین مالیات دیجیتال برای حکمرانان مالیاتی شناسایی می‌کند که انواع روش های تولید، صدور، ارسال و اعتبارسنجی صورتحساب های الکترونیکی را با ده مدل نشان‌داده و بهترین مدل اجرایی برای سامانه پشتیبانی تصمیم مالیاتی را برای طراحی حکمرانی دانش محور در یک نظام داده مبنای مالیاتی ارائه می‌دهد. این چهارچوب همچنین می تواند به عنوان یک نقطه مرجع جهت توسعه موفقیت آمیز استراتژی ها و اقدامات برای شروع یک نظام مالیات دیجیتال  باشد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهشنامه مالیات می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Journal of Tax Research

Designed & Developed by : Yektaweb